Verksamhetsberättelse 2021

Hemsidor 2021
Ljustorps Hembygdsförenings hemsida https://www.ulander.com/ljustorp/ omfattar nu efter dryga 20 års verksamhet 72 040 filer lagrade i 19 789 mappar. Den använda datavolymen har kunnat hållas tämligen begränsad och är 3,94 GB. (Föreningens digitala original i molnet är i storleksordningen 100 ggr större). Självklart uppstår det under så lång verksamhetstid och med så stora mängder data felaktigheter. Under året har därför ett stort arbete nedlagts på att hitta och rätta felaktigheter. Arbetet har gjorts klart på de tre översta nivåerna där man kan anta att eventuella fel är mest störande.  Felsökningsarbetet har gjorts dels med manuella metoder dels med hjälp av automatiska program för att hitta olika typer av fel.
Mängden fel eller ofullständigheter har inte varit stora, men de har funnits och rättats till.
Under året ändrades hemsidans adress från http till https, vilket innebär en högre säkerhet i dataöverföringen.
Länsmuseet har meddelat att de kommer att upphöra med sitt stöd för digitala fotosamlingar.
För att även fortsättningsvis kunna erbjuda sökning med flera samtidiga parametrar samverkar vi med Kramfors ABF och Styrnäs HBF i en privat lösning som organiseras av Olle Burlin. Användarna av Ljustorps hemsida skall inte märka någon skillnad i service.

Hembygdsföreningens hemsida i Hembygdsförbundets portal https://www.hembygd/ljustorp/ har i stort sett lämnats orörd.
En ny artikel har publicerats under året som handlade om Leander Engström.
Två artiklar från hemsidan har under året publicerats i Ljustorpsbladet. Ljustorpsbladet fortsätter att i varje nummer publicera Ljustorpsminnen från hemsidan.
Hemsidan hade under året ca 100 besökare i månaden.
Ljustorp 20220301
Olof Ulander

 

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2024 Olof Ulander
Uppgjord 20240301
Uppdaterad 20240301