Julbord med dans lö 5 dec på Bygdegården i Ljustorp

Centern anordnar ett rikt julbord med dans första lördagen i december och har gjort det varje år sedan 1977. På årets fest var det ca 100 anmälda plus personal och orkester. Det kommer deltagare från många andra ställen än Ljustorp om än med anknytning till Ljustorp.

Arrangemanget sköts av Ljustorps Centerkvinnor på ideell basis åt Centerns kommunkrets i Timrå. Julgruppen som vi  kallas består av Anette Sjöström, Inga-Maj Perälä, Ulrika Sjöström, Pernilla Sjöström och Marie Lundberg.  Karin Höglund tar emot anmälningarna.

I entrépriset 250 kr ingår det glögg med pepparkaka i entrén, en lättöl eller läskedryck, men många föredrar att komplettera med egna dryckesvaror med högre alkoholhalter. Stort julbord, kaffe och pepparkaka i pausen och givetvis en helkväll på dansgolvet ingår också. Lotter med fina hantverksvinster finns till försäljning.

Julbordet, som i år kom från Sussies Matverkstad  i Sundsvall, bjöd på det mesta man kan tänka sig på ett norrländskt julbord. Många sorters sill, rullströmming,  lax, ägghalvor, kalvsylta, leverpastej, rödbetor i olika former, gubbröra,  julskinka, hemkokt senap,  Janssons frestelse, prinskorv, köttbullar, revbensspjäll och bröd, smör, ost och frukt.  Middagen avslutas med  ris à la Malta.

 Stämningen var god under hela kvällen och alla gäster verkade jättenöjda...  Roligt för i år var att många nya yngre deltagare från Ljustorp hade kommit, och till nästa år hoppas vi få se ännu fler Ljustorpare på festen. 

Även denna kväll kom vi fram till sista dansen.  Efteråt kom många  och tackade för en JÄTTE TREVLIG kväll med god mat och bra underhållning.

//Julgruppen genom Marie Lundberg

IMG_4840a.jpg

Timrås oppositionsråd Lars-Erik Nordin har blivit stamgäst hos oss och i år var även riksdagsledamot Birgitta Sellén och fullmäktigeledamot Anette Duarte Martins från  Sundsvall med på festen.

IMG_4760a.jpg

Klockan sju hälsar Gunnar Höglund alla välkomna och därmed är det dags att hugga in på maten. De flesta har kommit långt tidigare än utsatt starttid. Många vill ju sitta på särskilda platser och då gäller det att vara ute i god tid.

 

IMG_4863a.jpg

Vi i Julgruppen känner oss stolta för att ytterligare en julbordskväll kunnat ställa upp för att få hålla denna trevliga tradition vid liv, och vi önskar gamla som nya gäster välkomna till kommande fester.

 

IMG_4796a.jpg 

För första året var det Finezze som stod för musiken med två spralliga grabbar, Stefan och Magnus från Sundsvall, som höll rejäl låda på scenen. 

IMG_4819a.jpg

Klockan 20.30 drar dansen igång.  Det är demokratisk dans, som utövas både som vanlig foxtrot, bugg  och svettig gammeldans i alla valörer. Allt eftersom kvällen led blev det allt varmare i lokalen, och man svalkade sig med olika drycker…  även med vatten….