Första sidan    
  Årets Timråbo  
     

Årets Timråbo 2016

Ljustorps Hembygdsförening
Kommittén för Årets Timråbo presenterade som sedvanligt sitt val till utmärkelsen i en liten skrift enligt nedan.

Firandet av utnämningen ägde rum på Ljustorps Bygdegård den första februari 2016. Till cermonin hade kommit representanter från Hässjö, Tynderö och Ljustorps hembygdsföreningar, föreningen Wifstavarvs historia, kommittén och andra vänner till Berth. Totalt ett 30-tal personer.
Ljustorps Hembygdsförenings ordförande Staffan Eriksson inledde med att berätta om de insatser som Berth gjort och gör och som nu belönades. 2016 års utmärkelse Årets Timråbo utdelades av kommitténs ordförande Jan-Christer Jonsson, Timrå Kultur och Tekniknämnd. Förutom äran får Årets Timråbo ett tennfat med sockensigill från de 4 gamla socknar som Timrå kommun utgörs av vilket överlämnades av kommitténs ordförande Jan-Christer Jonsson. Den sista delen av utmärkelsen är en medaljong med det egna sockensigillet att hänga om halsen vid högtidliga tillfällen vilket utdelas på nationaldagen.
Här är det Lennart Lidholm, Tynderö hembygdsförening och kommittémedlem som gratulerar Berth.

Barbro Nilsson som i många år arbetat inom Ljustorps Hembygdsförening tillsammans med Berth passade också på att framföra sina gratulationer.

Efter uppvaktningen bjöds på smörgåstårta till kaffet.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2016 Olof Ulander

Uppdaterad 20160224