Första sidan  

Gryning, musikfest på Bygdegården

Ljustorps Hembygdsförening
Till söndagen den 18 februari hade Timrå Riksteaterförening bjudit in Cecilia Kyllinge med orkester. Cecilia har tidigare framfört musikföreställningen "Från myggjagare till näbbstövlar" på Bygdegården. Den gången gjorde man succé med sitt nostalgiprogram, så förväntningarna hos publiken var stora inför mötet med det utökade bandet.

Bandet utgjordes av från vänster; Elisabeth Berglund, Jan-Olof Jonsson, Anders Larm, Cecilia Kyllinge, Christer Ring, Fia Viktorsson.

Temat för föreställningen GRYNING - GODA NYHETER var just goda nyheter. Cecilia Kyllinge berättade att hon var trött på alla tråkiga nyheter när det fanns så mycket positivt att glädjas åt. Dessa positiva nyheter presenterades mot bakgrund av ett flöde av Cecilias texter och musik. Det började med lite countryinspirerade toner, bossanova och mycket annat. Det var mest de tre kvinnorna som stod för sången. En del kändes personligt, annat blev nästan demagogiskt som historien om Rosa Park i USAs historia eller berättelsen om tiggerskan Malika som engagerat. En annan berättelse som blev utgångspunkt för en sång var historien om kvinnan som upplät sitt hem åt en invandrarfamilj.
Cecilia bjöd också på en snabbt flödande rap, mycket imponerande.
Så kommer innerliga kärleksberättelser och betraktelser över saker i livet som går fel, men det blir bra ändå till slut. Allt framfört med skön precision och inlevelse.

Lennart Tjernberg i orkestern Lövbergarna var helt överväldigad av den fina showen, när han lämnade Bygdegården efter föreställningen och gick ut i den kalla vinterkvällen.

Elisabeth Berglund sjunger och trummar med händerna på en percussion. Observera hennes häftiga glittriga tights inköpta i Hammarstrand! I bakgrunden spelar Jan-Olof Jonsson, Anders Larm mot bakgrunen av den fond som illustrerade showens namn Gryning
Christer Ring växlade mellan gitarr och munspel.
I pausen var det Hembygdsföreningen som stod för fika med gott hembakatbröd av Anita Lindström. Här är det Kjell och Gun Söderkvist som har trevligt i pausen.
Showen bjöd också på några minuter quiz. En av vinnarna Agneta Lagergren gratuleras, med bandets skiva med musik från föreställningen, av Cecilia Kyllinge. Till höger om Agneta sitter Karin Höglund.
Spelglädjen gick inte att ta miste på och det kändes i publiken. Fia Viktorsson, till höger, hade skrivit en låt, sjöng och spelade parcussion, bongotrummor och keyboard.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2018 Olof Ulander
Uppgjord 20180224

Ändrad 20180226