Första sidan  

Barnfesten på Bygdegården

20170108

Ljustorps Hembygdsförening
Så kom då barnfesten igång med dans kring julgranen och alla de vanliga jullekarna. Totalt var det 61 personer som hade mött upp, ungefär lika många vuxna som barn.
Lövbergarna ställde som vanligt upp med musik och ger liv åt dans och lekar. Patrik Norberg ledde lekarna med glatt humör och schvung.
Efter dans och lekar var det dags för den lite lugnare aktiviteten att lyssna på när Åsa Eriksson läste saga. Efter sagan blev det mer lekar i ca 15 minuter. Programmet flyter på lugnt men ordföranden Ulla-Britt Ulander har koll på klockan och man kör efter en vid det här laget väl inarbetat tidplan. Man vet vad barnen brukar orka med.
Marie Lundberg, i kretsen av de arrangernade Ljustorps Centerkvinnor ovan, ser illmarig ut när hon visar upp dagens nyhet; till fika blir det korv och bröd i stället för smörgåsar. Jenny Sjöström räcker fram en korv till Viking Eriksson. Det blir stor åtgång på korven och ingen frågar efter de vanliga smörgåsarna. Till kaffe och saft blev det jättegoda kakor.
Till slut kommer det ögonblick som de lite mer erfarna barnen väntat på. Tomtern kommer med en stor säck fylld med godispåsar. Utdelningen sker lugnt och fint och det blir många kramar till tomten. På bilden har Astrid Eriksson just fått sin påse och ser väldigt förväntansfull ut.

Tomten hade tur och kunde byta en extra godispåse mot lilla Elsa, som verkade trivas i tomtens sällskap.

Så tog festen slut men det var många som dröjde sig kvar ännu en extra stund till Lövbergarnas musik.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2017 Olof Ulander
Uppgjord 20170109

Ändrad 20170110