Första sidan  

Adventsauktion

20161120

Ljustorps Hembygdsförening
Centerkvinnorna i Ljustorp har två viktiga publika aktiviteter under året. Det är dels barnfesten i början på året dels höstauktionen som nytt för detta år döpts om till Adventsauktion. Målet med auktionen är att få fram pengar för att bedriva barnverksamhet både i Ljustorp och utomlands. Utomlands är ett fadderbarn i Nigeria.
Det som skall auktioneras ut är vad de knappt 70 medlemmarna i Ljustorps Centerkvinnor har producerat. På bilden finns en del av auktionsgodset men det fanns två bord till med handarbete som lottades ut.
Här hälsar föreningens ordförande Ulla-Britt Ulander publiken välkommen och inbjöd till att fika gratis innan auktionen började
Auktionsförrättare var den mycket drivne Gunnar Höglund. Han berättade att för några år sedan fanns det ett tiotal föreningar i närområdet som ordnade auktioner. Nu är det bara Ljustorps Centerkvinnors auktion kvar.
Gunnar visade sin klubba som fått en skåra för varje auktion han lett. Han trodde att det fanns mer än 100 skåror på klubban. Se lite av Gunnars stil här.

Efter fikat var förväntan stor inför auktionen. Ovan sitter Vivi-Anne Frölander, Carina Frölander och Ida Lindström.

 

Snabb ut i spåret var Laura Bolander som efter en stund fick skaffa sig en stor kartong. Här med bullar och kakor klara inför julen.

När man ropat in något var det snabba fötter som sprang ut med varorna och hämtade pengarna,

 

 

 

 

Även undertecknad hade tur och vann det finaste priset, en julmatta vävd av Karin Höglund. Rolf Bolander höll i kameran.

Det var mycket handarbete som skulle lottas. Fler fick hjälpas åt. Här Gunnar Höglund, Johanna Lundberg, Astrid och Viking Eriksson samt Ulla-Britt Ulander.
Det är mycket efterarbete för att få fram en bokförd och avstämd kassa. Kvällen gav ett bra netto till föreningens barnarbete.
Det visade sig svårast att komma iväg för de som skulle använda färdtjänsten. Här väntar handarbetsgiganten AnnMarie Byström som även vid denna auktion hade en hel del egengjorda handarbeten.
Rösterna har klingat ut, det sociala kittet är upplöst kvar är bara platsen i väntan på nästa händelse.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2016 Olof Ulander
Uppgjord 20161120

Ändrad 20161120