Första sidan  

Julen sjöngs in i Missionskyrkan i Ås

Ljustorps Hembygdsförening
Det gick inte satt missa att Missionskyrkan slagit upp sina portar och välkomnade besökare när man kom körande efter landsvägen i novembermörkret. Vägen upp mot det upptända kapellet var kantad av flammande marschaller. När man kom in från mörker och kyla var det varmt och skönt, en känsla som också skapades av den mjuka varma färgskalan. Bert Forsberg berättade att värmen fått stå på en vecka för att få en normal inomhustemperatur.
Christina Forsberg inledde sammankomsten med några korta ord, varefter kantor Agneta Granlöf med några medlemmar från Ljustorps kyrko- och hembygdskör tog över. Man framförde en rad sånger med advent- och julanknytning. Från vänster Anna Eriksson, Britt-Marie Borgström, Johanna Bergfors, Anne Bredin och Karin Bergfors. Efter musikgudstjänsten blev det fika.
Värmda av fika och trevliga samtal blev det auktion. Klubban fördes av Alvar Johansson från Kramfors för 20:e året i rad. Lagfors missionsförsamling består av halvdussinet medlemmar, så den årliga auktionen är väldigt viktig för att få in pengar till sådant som försäkring och elektricitet. Som kassör under auktionen satt en av föreningens drivande medlemmar Bert Forsberg.
De församlade 45 personerna ropade piggt in allt vad som fanns av tunnbröd, mjukkakor och allehanda finare bakverk.Tore Dahlin hade som vanligt skänkt en av sina fina handsnidade sejdlar. Allt blev sålt till hyggliga priser. När kassören Bert summerade ihop resultatet tyckte han att församlingen kunde se det kommande året an med tillförsikt.
Kapellets exteriör några dagar senare. Kapellet byggdes enligt Bert Forsberg 1937. I bottenvåningen finns förutom den stora mötessalen ytterligare ett rum som används för förtäring och till det rummet ansluter ett kök. På övervåningen finns en bostadslägenhet.

6Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2013 Olof Ulander

Uppdaterad 20131205