Första sidan  

Skolavslutning 2013 i Ljustorps skola

Ljustorps Hembygdsförening
På traditionellt sätt tågar hela skolan upp till kyrkan för en högtidlig avslutning av läsåret. Elias leder processionen följd av Britt som håller i Emma och Rolf. Utanför kyrkan väntade nästan hela församlingen i det fina vädret. Barnen fick tåga mellan föräldrar och släkt in i kyrkan. Se alla barn tåga in till kyrkan.
När alla väl hade samlats trädde rektorn Marie-Louise fram och tackade kantorn Agneta Granlöf som fått hoppa in dagen före, på grund av sjukdom, och gjort en sista samträning med barnen. Rektorn talade sen om hur väl hon trivdes med barn, lärare och föräldrar i Ljustorps skola.
Här står alla elever och tittar ut över församlingen som tittar på alla elever. På första och andra raden står 6-års eleverna och första klassen som tillsammans kallas F1. På tredje raden står 2:an och 3:an. Längst upp står 4:an och 5:an. Tillsammans sjöng de några sånger.
Fyran och femman framförde ytterligare sånger.
Pensionerade kyrkoherden Gun Grönbäck talade lite kring temat vår kyrkas historia.
De två femteklassarna Ronja Kerttu och Johanna Rönngren framförde två sånger som belönades med varma applåder under tiden som Åke Edén försöker få kontakt med åhörarna på raden bakom.
Fiskevårdsföreningens ordförande Mats-Ingvar Perälä satsade på att främja tillväxten av fiskare och delade ut kastspön till fjärdeklassarna.
Femteklassarna sjöng en sång där de fick panga ballonger vilket uppskattades av den yngre publiken.
Som vanligt fick eleverna som skall börja i första klassen ge en välgångsros till de elever som lämnar skolan. Britt hjälper Emma att välja en ros som hon skall överlämna till Johanna Rönngren medan Livia lämnar över sin ros till Ronja Kerttu.
Sen är det slut och det blir snabbt trängsel i gången för att komma ut till sommarlovet.
Sommarlovet inleddes med pick-nick i församlingshemparken.
Åsa Eriksson i full färd med att ordna mer energi till sina söner.
Livia, Frans, Anna och Ulla-Britt låter sig väl smaka.

6Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2013 Olof Ulander

Uppdaterad 20130614