Första sidan  

En konstnärsträdgård
i Mellberg

Ljustorps Hembygdsförening

Konstnären Lena Sellstedt och hennes man Tord bor mitt i Mellberg i ett stort och rymligt hus som en gång tjänade som pensionat. Det som var matsalen är numera inrett till ateljé och utställningsrum. Under åren har Lena kunnat ställa ut på många platser även utomlands, som i slutet på förra året då hon deltog i en stor konstnärspresentation i Florens. Vid sidan av sitt kommersiella konstnärsskap, som omfattar måleri och skulptur har hon intresserat sig för sin trädgård och sakta har en charmig helhet vuxit fram. Lena poserar på bilden ovan vid en rosenrabatt.

Insprängt här och var i trädgården finns Lenas konst och överraskar.
Under sommaren 2012 hade Lena sin trädgård öppen för fikagäster och inte bara intresserade konstbesökare. På bilden guidar Lena Ulla-Britt Ulander och Monica Skoglund från Nästvattnet i Kramförs kommun. I bildens högra kant skymtar en liten stuga i ett av trädgårdens hörn..
Tar man sig fram till stugan så möter denna oas. Här kan man slå sig ned och fika vid ett av borden. I hela trädgården finns mer än halvdussinet sittgrupper utplacerade i olika miljöer. I stugan har Lena en liten utställning, men hon berättade att hon fortfarande funderade över vad hon egentligen skulle ha stugan till förutom att vara vacker i sin miljö.
Trädgården är delad i flera plan, som skiljs åt av buskar och träd som skapar djup och höjd.
Lenas ateljé som hon genialt kallar "Atelje tid och rum" har stora fönster ut mot trädgården så att den kan avnjutas även inifrån.
Nedanför fönstren mot trädgården sitter ovanstående lite mer humoristiska konstverk.
Här och där i trädgården finns detaljer, som finns där bara för att man skall trivas - och det gör man .

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2012 Olof Ulander

Uppdaterad 20121120

.