Första sidan  

Evert Ljusberg på Bygdegården

Ljustorps Hembygdsförening
Den 19 april 2012 hade Ewert Ljusberg lockats till Ljustorps Bygdegård avTimrå Riksteaterförening. Redan tidigt stod det klart att det var en uppskattad gäst då mångat beställde biljetter tidigt.
Ewert kom med hustru, en högtalaranläggning på kanske 3x3x3 dm, mikrofon, gitarr och en pall för tre huvudbonader. Det var en keps, en slokhatt och ett plommonstop och därmed var rekvisitan satt för kvällens figurer.
Det blev egna låtar, Dan Andersson och Evert Taube bland annat varvat med många historier ur livet. Ewert fick snabbt publiken med sig och det blev en mycket trevlig kväll.
Här tar Ewert fram sitt imaginära munspel och drar en blues - en häftig upplevelse!
Pausen är alltid viktig för helhetsupplevelsen. Serveringen av de många gästerna flöt mycket bra. Här står Timrå Riksteaterförenings Ulla-Britt Ulander med kaffekannan medan Ann-Marie Byström till vänster och Britt-Marie Swing till höger väljer kaffebröd. Ljustorps Hembygdsförening med Inger, Märta och Anita stod för fikat. Anita hade bakat de goda bärformarna och bullarna.

Teaterombudet Jeanette på ICA Andersson väljer bland de sista goda hembakade bullarna.

Kaffet fick avnjutas i bänkarna då det var så mycket folk.
Kvällen blev historisk med så många i publiken. Friteaterns publikrekord från 2004 med 163 åskådare på "Tänk om" slogs med 10 personer! Efter den omtumlande första akten var det nog många som undrade om Ewert kunde hålla tempo och locka till samma glädje ännu en timme - det kunde han och det blev efter publikens jubel två extranummer.
Efter föreställningen blev det försäljning av skivor med hälsning och signatur av Ewert.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening Friteaterns rekord på 163

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2012 Olof Ulander

Uppdaterad 20120421