Första sidan  

Kören ordnar ny
bushfest

Ljustorps Hembygdsförening
Körens framgång med Jubel i bushen 2010 har gjort att man vågat sig på ett nytt försök i gengren "Wallmans salonger". Publiken bjöds på några korta inledningsnummer där kören presenterade sig, sedan blev det mat och huvudföreställningen börjar först efter maten. Det är många små sångnummer som här där Johanna Bergfors framträder under namnet Polly Darton understödd av Gunhild Nygård och Katarina Bergfors.
Som ramberättelse hade man livet på en radiokanal för Ljustorp. Programledare var Sven-Erik Gruffman med hjälp av Ulla-Britt Ulander och Leif Edström.
En showgrupp på åtta personer hade arbetat fram konceptet och de olika numren. Gruppen bestod av Amanda Sellstedt, Katarina Bergfors, Sofie Edström, Bitte Edström, Lena Sellstedt , Madeleine Thunfors, Gunhild Nygård och Bernt-Olof Lundgren. Ovan är det Amanda Sellstedt som i kretsen av kören lever sig in i "Buffärdsmarch från Malung".
Sven Bredin i storblommig kostym framförde med stor inlevelse "Burken"-låten Hey baberiba med stöd av Bernt-Olof Lundgren, Tord Josefsson och Viktoria Berggren. Viktiga för hela föreställningen var orkestern "Late night set" med bl a Leif Edström, Tommy Edström, Stefan Edström, Staffan Lundgren och Kent Svelander. Man bidrog inte bara med musiken utan även med en fungerande ljudanläggning, som lyfte upplevelsen för publiken.
Från filmen "Så som i himmelen" hade man hämtat "Gabriellas sång," som framfördes av hela kören. Den kvinnliga delen av kören framförde sedan med stor bravur en traverstering av "Snabbköpskassörskan i huset bredvid" tillägnad Ljustorps egen Niklas "Snabbköpskassören i Ljustorp där vi bor".
De smått groteska ögonen fick inrama låten "Leende guldbruna ögon" och var ett exempel på de många klädbytena som aktörerna gjorde under kvällen och som bidrag till att skapa ett proffsigt intryck. En mycket nöjd publik fick en stunds återhämtning efter föreställningen, när kören städade undan efter middagen och orkestern kunde dra igång sitt andra pass med dansmusik till framöver midnatt.

(Fotograferat med en kompaktkamera från längst bak i publiken!)

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2011 Olof Ulander

Uppdaterad 20110517