Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening


Babysång i Ljustorp
Babysång är mycket uppskattat inte minst av unga mödrar i Ljustorp. Under ledning av Gullwie Nygren och Anna Nygren samlas man en gång i veckan för att sjunga tillsammans med barnen och träffa andra mammor och eventuella pappor som kommit dit med sina småbarn.
Från vänster sitter Gullwie Nygren, Ulrika Sjöström med barnen Sofia och Albin, Kicki Nordin med Erik, Gustav och Linnea, Robert Tylner med Emily, Birgitta Ulander, Anna Nygren med Elias och Adam.
Primus motor i verksamheten är Gullwie som den här dagen spelade och sjöng. Alla skulle känna sig välkomna och hälsades genom att nämnas i den första sången.
Sedan följde sånger där barnen engagerades inte bara i sången utan också genom att klappa händer och göra rörelser.
Efter sången fick barnen flyga i ett täcke och känna en ny spänning. Här flyger Emily Tylner för första gången under överinseende av mer erfarna flygare.
Flitiga mammor simulerade en färd på havet. Barnen försökte sitta två och två med händerna tillsammans och ro båten iland undan de hiskeliga vågorna i form av ett stort blått lakan som våldsamt böljade över deras huvuden. Samlingen var i Kapellet i Edsta och där finns också andra spännande utrymmen som några barn utforskade och återvände med trofeer som trumpinnar.

Efter alla äventyr var det dags för lite förfriskningar. Limpsmörgåsar och saft eller kaffe var populärt hos såväl barn som vuxna och alla lät sig väl smaka. Verksamheten drivs som ett privat ideellt projekt av Gullwie och Anna. De som vill får betala en slant och den intäkten går till ett biståndsprojekt för gatubarn i Bolivia som Betelförsamlingen har stött i många år.

Efter en dryg timmes samvaro var det dags att skiljas och se fram mot nästa fredag med ett nytt äventyr på kapellet.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2009 Olof Ulander

Uppdaterad 20090228