Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening


Nytt utflyktsmål för Ljustorpare - Rotsjögård
Efter många motigheter med utrustning och annat har Birgit Ahlgren och hennes man Torgny lyckats att lägga ytterligare en verksamhet till sin tidigare rörelse. I våras kunde de äntligen starta tillverkning av ostar i källaren till sitt bostadshus på gården i Storroten. De tillverkade ostarna säljs i den egna gårdsbutiken, som har kompletterats med med ett trevligt café. I cafét serveras hembakat bröd och tunnbrödsmackor med de egna ostarna som pålägg. Mottagandet från kunderna har varit mycket gott och det har medfört att Birgit fått problem att få fram tillräckligt med ost. Osten skall lagras i 3 månader, så det tar tid att få fram säljfärdig ost. Utbudet består av tre ostar gjorda på komjölk och tre ostar gjorda på getmjölk. Själv föll jag för Rotsjö blå, en behaglig grönmögelkoost med lagom smak och från get blev det Rotsjö feta till salladen.
Barnen kan bekanta sig med både getter, höns och kalvar. Geten på bilden var en dominant herre som gjorde anspråk på att sköta kontakterna med besökarna, kanske inte alltid till ömsesidig belåtenhet.
Birgit och Torgny driver sedan 18 år ett jordbruk som idag har 35 mjölkkor, men man har också sedan tidigare utåtriktad verksamhet som grillkåta för uthyrning, stuguthyrning, "Bo på lantgård" och ridstig.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2008 Olof Ulander

Uppdaterad 20080808