Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening


Hedersutmärkelse till Olof Ulander

På Hembygdsdagen den 6 juli 2008 tilldelades Olof Ulander Sveriges Hembygdsförbunds hedersnål med lagerkrans. Det var på Ljustorps Hembygdsförenings förslag som Förbundet tilldelade Olof utmärkelsen. Hembygdsföreningens motivering lyder:
"Olof har de senaste 10 åren lagt ner mycket tid och ideellt arbete i vår förening. Han var ordförande under åren 05-07 och den sysslan skötte han oklanderligt och med stort intresse. Han har deltagit i praktiskt arbete, som att byta ytterpanel på vår hembygdsgård, men även varit vår bygds representant utåt i olika sammanhang.
Mest beundrar vi honom för den fotodokumentation han lagt ner ett enormt arbete på. Vi har nu en bilddatabas med många tusen bilder från vår socken, till glädje för släktforskare och många andra. Den gånga vintern har han i samarbete med Länsmuseet i Västernorrland jobbat med en central fotodatabas. http://theodor.ylm.se/ljustorp/
Dessutom är han ansvarig för vår fina hemsdia som vi fått mycket uppskattning för http://www.ulander.com/ljustorp/
Sist men inte minst, har Olof varit drivande kraft i arbetet som ledde till, att vi för ett år sedan, fick tillbaka vår gamla postadress (Ljustorp) som vi förlorade i postens stora rationalisering i början av 70-talet."
På bilden ovan är det Ljustorps Hembygdsförenings ordförande Anders Nigard som delar ut utmärkelsen till Olof ( till vänster).
På en fråga vad han sjäv värderar mest av det han gjort i bygden så säger Olof: Att kunna ha bidragit till att bygden återfått sitt namn och därmed stärkt sitt självförtroende är stort, men skapandet av en mötesplats på internet för Ljustorpsintresserade ligger nog mitt hjärta närmast. Fram till idag har sidan haft drygt 34 000 anrop och det finns många lockande projekt för framtiden, som kan öka värdet för besökarna.


Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2008 Olof Ulander

Uppdaterad 20080706