Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening


Luciafirande på Ljustorps dagis
De stora barnen firar Lucia i kyrkan och de små firar sin Lucia på dagis i Ljustorp. Klockan 3 var föräldrarna inbjudna till dagis för att deltaga i sina barns Luciafirande. Lokalerna är moderna och trevliga men att ordna ett helt Luciatåg för alla föräldrar inomhus det klarar man inte så man får vara delvis utomhus. Alla föräldrar samlas i god tid utomhus medan man kan kika in genom fönstren och se hur personalen håller på att klä alla barnen i sina Lucia utstyrslar.
Så kommer då barnen och tillsammans med personalen sjunger barnen Lucia sånger. Det blir en tablå där de minsta barnen sätts längs fram mot föräldrarna och de lite större får stå bakom allt medan sången forsätter och de utsätts för ett blixtregn fullt värdigt internationella celibriteter och storstjärnor. I bakgrunden står förskoläraren Lasse Lindström och håller koll på barnen. Han berättar efteråt att det ofta händer att något av barnen får syn på sina föräldrar och springer till dom, sedan följer de andra efter till sina föräldrar och tablån upplöses, men i år gick det bra.
Det här är vad barnen ser. Föräldrar och syskon med kameror i mest varje hand i en tät mur och inte en enda ser ut som Lucia. Inte undra på att barnen ser lite frågande ut.
När allt är färdigfotograferat och kanske kylan sakta börjar märkas är det dags att dra sig inåt och få njuta av lite kaffe, lussebullar och pepparkakor. Stolar och bord räcker förstås inte för invasionen utan det blir som en trivsam picknick ute i de olika lekutrymmena.
Även de minsta får smaka av luciadelikatesserna men det är inte så lätt att ta in allt första gången det sker. Här är det Livia Modeér som får lite saft av sin pappa.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2007 Olof Ulander

Uppdaterad 20080105