Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening


Friteatern spelar in ännu en framgång i Ljustorp
Den 7 dec var det dags för en ny teaterföreställning på Ljustorps Bygdegård arrangerad av Timrå Teaterförening och Ljustorps Hembygdsförening. Den här gången var det Friteatern som spelade pjäsen "Du döljer något sa abborren till metmasken". Tidigare uppskattade föreställningar lockade en publik på 86 personer, som hoppades på en ny höjdarföreställning.
Mary Stoor spelade den gamla ungmön, som sett sitt liv rinna iväg och nu skulle lämna allt och aktionera bort hem och bohag sedan modern dött och systern tagit livet av sig..
Det dyker upp en för auktionspubliken ny figur som ropar in mängder av av gods, så mycket att han väcker uppmärksamhet. Rollen spelas av Tommy Andersson.
Jonas Granström spelar den lokale fifflaren, som både haft ihop det med Marys mamma och hennes syster på ett inte alldeles oskyldigt sätt.
Paus med kaffe och många bekanta att prata med.
När spelplan är utlagd för publiken börjar förvecklingarna. Åskådarna kastades på ett halsbrytande sätt in i nya perspektiv och bottnar på historien. Den sista demaskeringen av Tommy Anderssons rollfigur visade att den som det verkade i början oskyldiga "Mary Stoor" lurat dem alla. Pjäsen har skrivits av Mats Berggren och är väl inslipad, poängerna satt på rätt ställe. När pjäsen var slut var det ingen som hade bråttom hem, utan man verkade vilja stanna kvar i illusionen. Förväntningarna på ännu en höjdarföreställning hade infriats.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2008 Olof Ulander

Uppdaterad 20080104