Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening


Ljustorps Hembygdsförening deltar i släktforskardag

Biblioteket i Timrå hade lördagen den 24 nov bjudit in till en släktforskardag. Hembygdsföreningen hade blivit inbjuden att deltaga och Arnold Thunström var inbjuden att tala över ämnet barnhusbarn.

Till höger hälsar släktforskaren och bibliotekschefen Ingrid Månsson publiken välkommen.

Projektledare för mötet var Camilla Åslund.

Släktforskarna Midälva Genealogiska, representerad av Hans Enquist, hade bidragit med en släktutredning för kommunalrådet Eva Lindstrand. Eva deltog i öppningen av träffen och berättade lite om sin släkt som hon funnit gick tillbaka bl a till Ljustorp. Här har hon mottagit sin släktutredning, vars omfattning hon blev glatt överraskad av.
En stor del av behållningen på en träff kommer från alla möten. Här samtalar Bengt Andersson, Hässjö hembygdsförening mm, med Anders Nylander, som ställde ut gamla fotografialbum och var tillgänglig för frågor om bilder.
SVAR deltog med ett intressant föredrag om alla de sökmöjligheter som finns över nätet. Mycket stora datamängder digitaliseras per dygn. I genomsnitt digitaliseras 23000 dokumentsidor per dygn och görs tillgängligt på nätet. Man kan välja att betala per månad eller längre tid. Ingrid Månsson berättade att i släktforskarrummet på biblioteket finns det möjlighet att använda SVARs tjänster utan kostnad.
Jan Lilieqvist, från DIS-Mitt, visar nyfikna på de datoriserade sökmöjligheterna.
Arnold Thunström lockar en stor publik med sitt föredrag om barnhusbarn.
En fåtalig men intresserad allmänhet besökte tillställningen. I bakgrunden syns Märta Rönngren vid det stånd som hon och Olof Ulander ordnat för att representera Ljustorps Hembygdsförening. Föreningen visade upp sina skrifter och visade bildspel från Ljustorps historia.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2007 Olof Ulander

Uppdaterad 20071126