Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening

Ny butik för försäljning av hantverk,
Humlans Slöjd
Den gamla banklokalen i Mellberg har rustats upp av frivilliga krafter och inretts till en butik för försäljning av hantverk från orten. Det är hantverkarna själva som står för försäljningen. På bilden ovan väntar butikens drivande krafter Lena Liljemark, Vivianne Nyman och Mait Härén på att klockan skall bli elva lördagen den 6 oktober 2007 så att den nya hantverksbutiken äntligen kan öppna.
Invigningen förrättades av Niklas Andersson, Sockenföreningen som också önskade butiken lycka till med blommor. Tina Tjärnberg-Forslund representerade Idrottsföreningen och uppvaktade även hon med blommor. Mait Härén representerade Humlans Slöjd och fick ta emot blommorna.
Lena Liljemark gör de sista förberedelserna innan det kan bli några affärer, kvittona förses med butikens namn som skrivs dit för hand. I bakgrunden skymtar en del av de tavlor som delvis var till försäljning och delvis hängts upp till glädje och inspiration för andra.
När invigningen var klar fylldes butiken snabbt av nyfikna ljustorpare. I butiken bjöds inte bara på ögonfägnad utan också kaffe, marängtårta och bullar. Ovan handlar butikens första kund.
Det fanns mycket att välja på i butiken, både vackra och välgjorda föremål till försäljning och garner för den hantverksintresserade.

Veronika Hägglund hade gjort sig fri från sin och kollegornas framgångsrika ICA-butik i Ljustorp för att vara med om invigningen. Här har döttrarna hittat några halsband och armband som expedieras av mormor Majt Härén.
Skvallret berättade att första helgens försäljning blev över all förväntan, vilket bådar gott för framtiden.


Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2007 Olof Ulander

Uppdaterad 20071008