Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening

Invigning av EU-projekt i Bredsjön

Det mångåriga EU-projektet att ge Bredsjön ytterligare en attraktion har kommit i mål, vilket firades med en folklig fest i perfekt väder. På bilden syns ett litet café, gäststuga, toa och administrations-byggnad. Flotten och den iordningsställda udden med grillplats, kåta, gäststuga och bastu är andra delar i projektet. Kommunstyrelsens ordförande Eva Lindstrand invigningstalade. Solen sken, barnen kunde bada, trevlig musik och det fanns massor av bekanta att tala med . Kort sagt en perfekt dag.

Ljustorps Hembygdsförening bidrog med bilder till en utställning om det gamla Bredsjön som visades i huset till höger på bilden ovan.

Den förträffiga orkestern kämpade väl om uppmärksamheten, men det fanns många gamla bekanta som man kunde prata med.
Festligheterna var fördelade på tre platser: dels badplatsen med brygga, gäststuga och café, ovan, dels udden med grillplats, kåta, gäststuga och bastu samt slutligen matplatsen, se nedan. Den förträffliga flotten gick i skytteltrafik mellan grilludden och badplatsen med sin elektriska motor. På bilden laddas batteriet till den elmotordrivna roddbåten medan flotten väntar på nya gäster.
De flesta föredrog flottens överlägsna komfort och lugn, men förvånansvärt många provade på att paddla kanot på den lugna Bredsjön.

Efter äventyr på Bredsjön passade det bra med mat. Tre kockar stod för en välsmakande wok, som det serverades generösa portioner av. Arrangörerna var förberedda på allt och inne i kåtan brann det en brasa och renfällar var utlagda för alla eventualiteters skull. Kanske ville man visa att det fanns kapacitet för att ordna övernattningar på mer ovanligt sätt.

Bredsjön har verkligen blivit en attraktion rikare!


Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2007 Olof Ulander

Uppdaterad 20070630