Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening

Midsommarafton på Hembygdsgården
Årets midsommarfirande inleddes med en lite kylig väderlek, men efterhand så tog sig vädret och vid slutet av festen så var det strålande sol och lagom varmt. Vi startade som vanligt med att klä midsommarstången med blommor. Tony och Märta visade barnen hur man kunde göra och det fanns många barn som provade på och hjälpte till.
När stången var klädd kunde den snabbt resas och dansen satte igång.
Till dansen anslöt sig personer i alla åldrar och Birgit Edén till höger i bilden åtog sig generöst att leda dansen medan Leif Edström skickligt ledde Lövbergarna genom de traditionella visorna. Det var många som dansade och alla hade roligt.
Efter dansen smakade det bra med kaffe, laxmacka och bakelse samt kanske det viktigaste, att få träffa gamla vänner och få en pratstund. Barnen fiskade med stor iver i fiskdammen.
Harriet Näslund hade gjort sig midsommarvacker med blommor i håret.
Stilstudie på Lövbergarna som är så viktiga för trivseln på midsommarafton. I förgrunden Lennart Tjärnberg och i bakgrunden från vänster, Tommy Edström, Bo Bjurströmoch Leif Edström.
Leif Nordin och Tjalle Bergström
Efteråt så återstår städning och historier och det kan vara nog så trevligt. Från vänster Lars-Axel Rönngren, Valle Berg, Barbro Nilsson och Ulla-Britt Ulander.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2007 Olof Ulander

Uppdaterad 20070622