Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening

Skiddag för barnen på hembygdsgården
Torbjörn Carlsson, med mikrofon, hälsade alla välkommen till den årliga skidtävligen för barn som Ljustorps idrottsförening och Ljustorps Hembygdsförening arrangerar. Idrottsföreningen står för tävlingarna och hembygdsföreningen bjuder barnen på våffla, sylt och glass med dricka samt att övriga får köpa fika och ev våffla.
Det var regn i luften så vallan skulle anpassas. Den omsorgsfulle föräldern Lars-Anders Bergfors får hjälp av idrottsföreningens skidspecialist Gunmarie Forsberg med den sista justering.
Även skor och bindningar får en översyn.
Efter det kan uppvärmingen börja och då kan även en liten backe som källarkullen vara en lämplig utmaning. Här är det Samuel Nordström som susar nedför kullen.
Johanna Rönngren jobbade med att hitta formen inför start.
Det var individuella starter för alla och man körde 3 st olika banor. Gruppen upp till 6 år körde en bana på 300 meter, 7-8 år körde 600 meter och övriga körde 900 meter. Många av barnen har gått i idrottsföreningens skidskola under vintern och är väl förberedda.
Här får Johanna Rönngren information om vilket spår hon skall ta av Christina Carlsson som skötte starten.
300 meter kan låta lite men det blir en bra lång runda för de minsta. Johanna syns som en liten prick borta vid skogen.
Torbjörn Carlsson underhöll publiken med kommentarer till de tävlandes tider och uppmuntrande ord inför målgången till de tävlande. Katarina Bergfors såg till att rätt tider hamnade i datorn.
I mål efter väl genomfört lopp fick Johanna och alla barn direkt en bulle och ett glas saft. Fler målgångar finns här.
Hembygdsföreningen bjöd alla tävlande barn på våffla, glass och festis. I köket jobbade Märta Rönngren, Inger Andersson och Ethel Perälä. Från köket kunde Märta ovan hålla koll på vad som hände.
Ethel Perälä serverar en våffla.
Patrick Bredin och Simon Nordström lät sig väl smaka efter den 600 meters slinga som de körde.
Hembygdsgården gav tillfälle till lite mat, värme och samtal.
Efter det att alla värmt sig och fått lite mat i sig var resultatlistan klar och prisutdelningen kunde ske. Det visade sig att alla fick pris och diplom. Intresset var stort. Se fler bilder på prisutdelningen.
Efteråt i hembygdsföreningens kök kunde Elin och Johanna Rönngren visa för farmor sina priser, diplom och resultatlista.
Sundsvalls tidning var också på plats och bevakade tävlingarna. Det blev en trevlig artikel söndagen den 18 mars.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2007 Olof Ulander

Uppdaterad 20070319