Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening

Skoterträff på Skälsjön
En för många omistlig del av livet i Ljustorp är att kunna uppleva de stora sjöarnas vidder, skogar och berg på snöskotern. Den 24 februari var det en gränsträff där klubben "Team Widelake" från Bredsjön och" Trollrikets skoterklubb" traffades. Till träffen hade de flesta åkt skoter efter någon av alla de leder som klubbarna gör och underhåller. Ansvarig för lederna inom Widelake är Peter Hallberg som berättade att lederna nu är i bra skick efter det att man tryckt till dem och jämnat till dem med skoter och släpa.
Har man suttit på skotern i fartvinden i 10 minusgrader en timmer för att komma fram är det självklart att centrum är den stora grill anordningen. Här finns värme, korv eller hamburgare och kaffe till en billig penning. Även om alla såg varmt klädda ut fanns det försäljare på plats med fina skoteroveraller som står bättre mot fartvinden än skidkläder.
Snöskoter åker man i alla åldrar även om tyngdpunkten var ganska låg.
Varje klubb visar upp sig med sitt standard.
Många hade åkt en timme för att komma fram till mötesplatsen vid Stora Skälsjöns södra del. Från Öppom kom bl a Mikael Östman, från Edsta kom Leif Östman och från Indal kom Karry Inkinen på bilden. Karry, som även han färdats en timme, njöt av hamburgare och kaffe vilket gav ett humör på topp.
Till träffen kom mellan 40 och 50 snöskotrar som ställdes upp i prydliga rader och erfarenheter utbyttes. Till vänster syns en barnskoter. Ett fåtal skotrar hade inklädda släp för mer väderskyddad passagerar komfort. För att barnen skulle kunna pimpla hade man borrat hål i isen men det var andra spontana lekar med kompisar som drog mer.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2007 Olof Ulander

Uppdaterad 20070226