Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening

Teater "Blixtrevision i Eninge"
Lördagen den 3 februari gjorde Panikteatern ett nytt besök på Ljustorps Bygdegård med pjäsen Blixtrevision i Eninge. Pjäsen driver med små kommuners heta önskan om tillväxt, vårt beroende av EU, pratglada visionärer utan ryggrad och den enskilde människans blåögda försök att ordna för de sina.
Inför föreställningen dukades för en måltid med soppa, bröd och goda röror, tapenade och mjukost med torkade tomater. Efter föreställningen bjöds på kaffe och och goda kakor.
Strax efter kl ett startade arbetet med att förvandla Ljustorps Bygdegård till Eninge Event Center. Ovan är omvandlingen fullbordad med dukar på borden, underlägg vid varje plats som gör reklam för Eninge Event Centers olika verksamheter och vid varje bord ett tjusigt standar. Publiken kan komma och deltaga i ett sponsormöte för EEC.
På bilden ovan syns några av de hantverkare och entreprenörer som är verksamma vid Eninge Event Center under den entuiastiske Visionären alias P-A Strands översyn. Från vänster Björn Andersson, Ethel Perälä, Inger Andersson, Birgit Åhlin och Bert Mattsson.
Trots en tveksam start på biljettförsäljningen strömmade folk till föreställningen och stämmningen blev god när soppan serverades. Ovan är Nils Sjöström nyfiken på Eninge Event Centers kepsar medan Ulla-Britt Ulander försöker klara av att ta emot betalning från Christer Nyman.
Skådespelargruppen från vänster, P-A Strand, Ronald Brandel, Maud Nyberg och Erik Lidholm som, givetsvis tillsammans med statisterna från Ljustorp, skapade en trivsam föreställning som lockade både till skratt och lite eftertanke.
Inger Andersson och Bert Mattsson framför kraftfullt entreprenörernas protester.
En desillusionerad och skeptisk entreprenör gestaldad av Ethel Perälä möter en inte helt seriös Visonär.
Visionären får en utskällning av Bert Mattsson.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2007 Olof Ulander

Uppdaterad 20070206