Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening

Julspel för skolan i kyrkan
Kyrkans personal och ideellt arbetande i kyrkan har tagit fram ett julspel som framfördes för eleverna och lärarna i Ljustorps skola Stycket har skrivits av kantorn Agneta Granlöf. Det var knappt 70 personer som såg föreställningen. Först såg de mindre barnen sedan de större.
Gud, eller kyrkorådets ordförande Freja Tjärnberg, funderar här över tillståndet i världen och beslutar sig för att sända en son till världen.
Ärkeängeln Gabriel får i uppdrag att förbereda Maria och Josef. Maria blir gravid och färdas på en åsna till Betlehem för skattskrivning. Nedan kommer Maria (Agneta) inridande i kyrkan ) på en häst ledd av Tina Tjärnberg-Forsberg.
Intresset för föreställningen var tydligare hos de större barnen, men när hästen kom närmare var alla med.
Marias entré i kyrkan, eller kanske hästens, väcker uppmärksamhet.
Framme vid altaret nedkommer Maria med en son, Jesus. Jesus spelas av Aron Eriksson, 4 månader, som tillsammans med sin mamma Åsa Eriksson legat dolda bakom altarskranket.
De tre vise männe anländer och överlämnar sina gåvor. Aron spelar sin roll mycket väl.

Här har hela skådesspelargruppen utom Agneta och Aron ställt upp för att mottaga publikens uppskattning. Från vänster Freja Tjärnberg, Lennart Tjärnberg, Yvonne Nilsson, Inga-May Perälä,
Majne Nilsson och Björn Andersson.


Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2006 Olof Ulander

Uppdaterad 20061219