Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening

Julmusik i kyrkan
Söndagen den 17 dec hölls den traditionsenliga julkoncerten med kören förstärkt med Lövbergarna. Lövbergarna kom att verka som värd för kören eller ram åt kören genom att spela under körens intåg och avslutningen. Det gjorde Lövbergarna med den äran.
Lövbergarna i aktion.
Kyrkan var välbesatt men långt från fullbesatt. Programmbladen var färg i färg med körens schalar vilket var effektfullt.
Britta Spångberg sjunger och dirigerar omväxlande vilket gör det möjligt för kantorn att spela på orgeln utan direktkontakt med kören. På bilden sjunger Sven Bredin "Nu tändas tusen juleljus".
Kören har nu många yngre duktiga sångare som släpptes fram att göra solonummer. Här sjunger Anna Eriksson "Gläns över sjö och strand".
Koncerten gjordes i skenet av mängder av vackert brinnande stearinljus vilket ökade stämmningen denna snöfattiga december. Ett paradnummer för kören var "Gloria in excelsis" där man verkligen visade ett självförtroende och åstadkom en kraftfull dynamik.
Torsten Berglund talade om tidens tecken från predrikstolen.
Roland Pettersson sjöng som vanligt "Adams julsång" kraftfullt och avslutade därmed körens del av koncerten.
Röda korset stod därefter för ett generöst julkaffe i församlingsgården med många olika sorters mycket välsmakande kakor och bullar som avåts under glatt samkväm.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2006 Olof Ulander

Uppdaterad 20061218