Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening

Den stora Ljustorpsfesten
Lördagen den 12 juli 2006 var det dags för den fest som länsstyrelsen lovade bjuda alla Ljustorpare
på vid utnämningen till Årets by i Västernorrlands län. Festen hade arrangerats av Ljustorps församling, Ljustorps IF och Ljustorps Socken Ek Förening med Lena Liljemark i spetsen. Festen genomfördes med hjälp av en lång rad föreningar i Ljustorp, som ställde upp med arbetskraft och materiel som tält, stolar och bord. Kyrkan bistod bl a med festplats, som var församlingshemmet och dess mycket vackra park.
Inbjudan till festen hade även gått ut till de äldre som nu bor på äldreboende utanför Ljustorp..
Festen kunde genomföras i ett alldeles perfekt väder. Det var lagom varmt och soligt.
Nedan har namn har satts ut under bilderna efter bästa förmåga och med hjälp. Hittar du fel eller kan komplettera var vänlig sänd ett mail till olof@ulander.com eller ring 06082240.
Festen pågick mellan klockan 16 och 22. En stund efter klockan fyra var de första beredda att äta
sin portion. Först ut blev Erik Westin Sanna följd av Anna Sandström Åsäng och Olle Åsén med fru Gunvor Björkom. Gunnar Höglund Slätt delar ut mat.
Här är gänget som envist stod och grillade nästan 500 bitar fläskkarré och dessutom en mängd korv. Från vänster Raymond Pettersson , Micke Forslund Åsäng och Roger Öberg Åsäng.
När maten var uppäten, kaffet uppdrucket och även mazarinen uppäten var det bara att ägna sig åt folkvimlet och umgås. Fr vänster Sture och Ann-Marie Olsson Lagfors, Gertrud Ericksson Björnbacken, Alavar Andersson, Linnea Åkerlund Uddefors.
Vid bordet bakom sitter Harriet och Åke Näslund Edsta med barnbarnet Hugo Näslund.
Sockenföreningen, dvs huvudsakligen Birgit Svensson Lagfors och Lena Liljemark Lövberg har gjort en mängd Ljustorpsbroschyrer, mössor och tröjor för att promota Ljustorp både utåt och inåt. Här är damerna stöttade av Olle Liljemark.
Ulf Nilsson Björkom höll ordning på mycket av det praktiska. Här gäller det kaffet.
I det fina vädret föredrog de flesta att sitta ute. På den vänstra bilden sitter fr vänster Olle Åsén med fru Gunvor Björkom följd av Anna Sandström Åsäng och Erik Westin Sanna. På den högra bilden sitter från höger Peter Persman vikarierande kyrkoherde, Andreas Zehlin Frötuna och Ingrid Nord Lögdö.
Inne i det fina tältet som Betelförsamlingen ställt till förfogande satt bl a Lars Karlstrand, Bredsjön och åt. I bakgrunden Kjell och Gudrun Sjödin Lövberg.

Det var många kära återseenden i parken, här mellan Sven Eriksson Bredsjön och Lennart Forsberg Sörberge (tidigare Fuske ). Det blev nästan som en typ av hemvändarstämning.

De yngre spanade snabbt in var det fanns chips och godis. Här testar Emma Öberg Åsäng chipsen.

Gunnar Höglund hade en roll, som gjorde att han fick träffa alla genom att han delade ut kött och korv till såväl nya som gamla Ljustorpsbor. Ovan får Kong Fahlgren Stavre med dotter och syster och under Carina Frölander sina portioner. Bortom Kong står Vivianne Nyman och till höger om henne sonen Jimmy Nyman.

Klicka på nedanstående minibilder för att få en större bild!.

Timrås kommunstyrelseordförande Eva Lindstrand är Ljustorpsbo och kom tillsammans med sin familj. Maken Börje Öberg till höger om Eva.
Underhållningens affischnamn var Jon Olofsson och Erika från Klövsjö. På bilden är de förstärkta med Lennart Tjärnberg, Lövberg. Nere till vänster skymtar Marlene Lindström och till höger skymtar Kjell Sjödin.
Sent anländer Kristina och Torbjörn Carlsson med medalj. Var den från drakbåtstävlingarna i Sundsvall kanske? Jaja mensan! Kjell Rastberg Höglandsbodarna arbetade oförtrutet med att städa upp efter gästerna.
Nya Ljustorpare är på gång, men sockenföreningen vill ha fler för att säkra dagis och skola: Här träffas Johan Modéer med Livia på magen, Marie Sjöström Åsäng med dotter Johanna och Anna Modéer Tuna.
Även om det var många i parken fanns det hörn att koppla av i. Från höger Anna-Lena Johansson Björkom, Lars Hedman Öppom, Marga Åhlin Öppom, Berit Lindbäck Hamre och Göran Andersson Hamre
Evenemanget bevakades inte bara av Ljustorpsbladet utan där fanns även glada representanter från Sundsvalls Tidning (Klas Elving och Nils Jakobsson), som gjorde ett helt uppslag i söndagens tidning.För att läsa artikeln hänvisas till bl a Hembygdsföreningens klippakriv. Till höger jobbar Dagbladets fotograf med att fotografera Ivar Åkerlund. Till höger om fotografen skyndar Lage Sjöström fram.
Frampå kvällskvisten fylldes bord och stolar i tältet och man kunde njuta av musiken, vädret, maten, alla vänner man träffat och känna sig styrkt av att även omvärlden upptäckt att Ljustorp är bäst!

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2006 Olof Ulander

Uppdaterad 20060814