Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
    Aktiviteter i oktober

Ljustorps Hembygdsförening


Publikrekord med Tänk om

Friteatern gjorde på tisdagen ännu ett bejublat besök på Ljustorps bygdegård. Totalt var det 161 personer i publiken vilket var rekord för de 10 år som Timrå Teaterförening och Ljustorps Hembygdsförening samarbetat om att arrangera teater i Ljustorp. Det hade kunnat bli ännu några fler besökare men antalet sittplatser på gradängerna satte gränsen.

Pjäsen utspelar sig under ett enda möte i Stupångers vägförening . Vägens dåliga skick, myndigheternas ointresse, våra egna dubbeljag, gammal kärlek, svindlande affärer, röveri, mord och inte minst en uppvisning i parodisk mötesteknik utgör ingredienser som skådesspelarna Mary Stoor, Jan Holmquist och Jonas Granström blandade en härlig soppa av.

Nedan stämmer Mary Stoor av med Ulla-Britt Ulander så att räkningen av antalet besökare kan börja. Björn Andersson säljer kaffebiljetter och Ingrid Nord delar ut programblad i bakgrunden.

Marianne Blom, Jan Holmquist och Arnold Thunström samtalar innan pjäsen när allt är klart och förberett. Arnold , som sett pjäsen tidigare, är stor beundrare av Jans tolkning av ordföranden i vägföreningen.
Gradängen är uppsatt och först ut som publik är Anne-Marie Byström.

Skådespelarna arbetar inte bara på scenen. De är scenarbetare och bygger tillsammans med Hembygdsföreningen hela scenarrangemanget, byter om och sedan som här välkomnar publiken. Ovan från vänster Mary Stoor, Jan Holmquist och Jonas Granström.

Nedan välkomnar Jan Holmquist Elsy Lindström och Anette Sjöström medan Mary Stoor håller upp dörren för kvällens gäster.

En del av gänget från Hembygdsföreningen pustar ut efter att ha jobbat sedan klockan 2 på eftermiddagen med att bygga åskådarläktare och förbereda allt fika till pausen. Det är bara att vänta på publiken och ha trevligt. Från vänster Inger Andersson, Ethel Perälä, Arnold Thunström, Marianne och Frank Blom.

Nedan är publiken på plats och den allerstädes närvarande Jan Holmquist pekar ut lediga platser.

Så är då spelet igång, ovan med Mary i aktion. Publiken hade verkligen trevligt nedan.
Fikat är som alltid viktigt, Kurt serverar kaffe nedan och därunder är det mingel.

Pjäsen är slut och skådespelarna avtackas av Ulla-Britt Ulander.

Nedan har publiken har gått hem. Demontering och packning i släpvagnen börjar.

Kvart i elva är allt packat, städat och återställt och det blir en liten samling med en jättegod soppa, som Margareta Thunström lagat. Efter en trevlig måltid kan alla åka hem till sitt omkring kl halv tolv.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2001 Olof Ulander

Uppdaterad 20041111