Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
    Aktiviteter juni

Ljustorps Hembygdsförening


Radio Västernorrland sänder från Ljustorp
Inom ramen för programmet "Hem till byn" kontaktade programledaren Mikael Emtenäs Olof Ulander, som satte ihop ett gäng bestående av Arnold Thunström som pratade Ljustorps historia, Mats Englund som pratade om de fina insatser som fiskevårdsföreningen har gjort, Eskil Söderlund som yngre satsande bonde, Lena Gröning som fick representera Per Malmsbergs framgångsrika trädgård, Christer Nyman som entreprenör och projektledare för EU-projekt och utvecklingen av bygdegården, Greta Forsberg om gamla tider och slutligen Ulla-Britt Ulander som stod för förtäringen.
Vi som var med under sändningen hade trevligt och lyckades kanske ge en positiv bild av Ljustorp.
Sändningen gick ut i flera steg till lyssnarna. Mikael hade en ryggsäck med sändare, som nådde en bil ute på gården. Bilen nådde vidare till Gällviksberget där en större bil stod med en upphissad mast. Från Gällviksberget sände man till Södra Berget i Sundsvall där signalen togs ned och sändes vidare till radiostudion i Sundsvall för mixning och återutsändning till lyssnarna i länet.
I programkonceptet ingår att lyssnarna skall gissa var sändningen sänds från. Vann gjorde Barbro Nilsson, som fick en svart tröja med SR-logo.
Hela programmet görs efter ett antal fasta inslag, som ex gissa var man är, nyhetsinslag och ett visst antal skivor som skall spelas. Dessemellan skall programledaren med ett absolut minimum av förkunskaper och förberedelser tillsammans med sina gäster göra ett roligt och intressant program i direktsändning. Imponerande att man lyckas så bra.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2001 Olof Ulander

Uppdaterad 20040625