Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
    Aktiviteter juni

Ljustorps Hembygdsförening


Forskarstuga i Timrå

En forskarstuga har invigts och ställts till intresserades förfogande. Forskarstugan är ett rum i Timrå centralbibliotek och innehåller 4 arbetsplatser, 2 st mikrofischläsare och 2 st datorer. Det finns tillgång till kyrkböcker och dödböcker mm på mikrofisch. Via datorerna kan man komma in i databaser för att komma åt släktforskningsinformation, dvs biblioteket har abonnerat på några databaser. Alltsammans är tillgängligt gratis och ett bra och bekvämt sätt att få hjälp i sin släkt eller hembygdsforskning.
Forskarstugan har kommit fram som ett resultat av ett EU-projekt. Projektledare är Åsa Nordström, deltagare är bla kommunens hembygdsföreningar däribland Ljustorps hembygdsförening. Nedan några bilder från invigningen av forskarstugan. I samband med invigningen ordnades en utställning genom att de olika deltagande föreningarna presenterade sitt material. Ljustorps hembygdsförening visade upp och sålde sina skrifter.
På bilden nedan syns den ljusa och trevliga forskarstugan med projektledaren, Åsa Nordström, i mitten.

Midälva genealogiska förening visade den imponerande släkttavlan för "Bredsjö-Antes" efterlevande samtidigt som man gjorde reklam för släktforskning och medlemskap i sin förening.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2001 Olof Ulander

Uppdaterad 20040625