Första sidan    
   
     

Ljustorps Hembygdsförening

 

Medelpad Classic Ski

Loppet kördes för tionde året i följd. Start är i Bredsjön ( 46km ), idrottsplatsen i Mellberg ( 20km ) eller i Edsåker ( 10km ) beroende på hur lång sträcka man skall åka. Målet är i Bergeforsen. Antal åkare som kom i mål var 433, exakt lika många som förra året.. Loppet är också ett kvalifikationslopp för Vasaloppet.
Det här året kördes loppet i strålande sol, gott om snö men en smula kallt. Det var ca 18 minusgrader.
I Hamre, vid hembygdsgården, var det det möjlighet för publik att se åkarna på nära håll med support av uppgifter om de olika löparna via högtalare av Arne Ögren. Till vänster om Arne, på bilden nedan, står Lars Hedman och till höger om Arne talar Frank Blom i en jaktradio. Till höger om Frank står Berth Mattsson och Kjell Pettersson.
Löparna kunde få förfriskningar som delades ut av frivilliga funktionärer från Hembygdsföreningen och Idrottsföreningen i Ljustorp. Populärast var ljummen sportdryck, blåbärssoppa och vatten. Det fanns även bullar som bara några få var intresserade av.
Nedan delar Britt-Marie Jonsson, Östen Wicksell och Bernt Laggren ut förfriskningar.

Att i det härliga vädret få dela ut dryck var en ganska trevlig sysselsättning. Här syns Carina Frölander och Barbro Bergström.
Stoppet var för de allra flesta minimalt innan de gav sig ut i spåret igen, nedan.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2001 Olof Ulander

Uppdaterad 20040202