Första sidan Familjealbum

Med SPF till Dalhalla

Olof o Ulla-Britts hemsida
Lördagen den 10 juli begaV SIG 54 GLada pensionärr från SPF iväg med buss till Dalarna. Ganska snart stannade dock bussen och gänget samllade sig utanför för att fira Gergy och Inger Appelby som just denna dag firade sin 50 åriga bröllopsdag.

Appelbys hade förbertt firandet genom att ta med sig rikligt med vin att skåla med vilket glatt uppskattades av generationskamraterna.

Efter firandet bar det av till Carl Larssons Sundborn i mycket fint väder. Regnet tornade upp sig och vi intog bussen för installation och middag på hotellet i Falun.

Det var några år sedan vi var på Dalhalla, för oss, och de som aldrig varit där förut, är det en mäktig syn att se den väldiga grytan.
Den väldiga teatern, med 4690 sittplatser, börjar fyllas och skulle bli full.

Malena Ernman och Sara Dawn Finer delade på sångnumren och hade stöd av 11 toppmusiker som också fick komma fram lite själva. Det var elegant och lättsamt men ingenting som bet sig fast.

Fotoförbud gjorde att jag tog den här bilden vid slutapplåderna med telefonen. Det var långt till scenen trots att vi satt närmare än halva läktaren. Till höger satt en gigantisk skärm som visade närbilder. Det hjälpte lite.

Efter sista inropet gick Malena sjungande genom publiken ned till vattnet, gled ned och simmade en sväng under publikens jubel.

Allt sammantaget blev det en fin upplevelse.

Dagen efter besökte vi några turistställen men priset togs av en lunch på stiftsgården i Rättvik med denna utsikt.

Kontakta oss

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2016 Olof Ulander
Skapad 20160712

Uppdaterad 20160717